Majka Heder Kler iz Njujorka obavila je uznemirujuću fotografiju na Fejsbuku kojom je želela da upozori sve roditelje na opasnost spuštanja niz tobogan sa detetom u krilu.


Ona se, naime, sa svojom tada jednogodišnjom ćerkom Medou spuštala niz tobogan na dečjem igralištu, a kako je devojčica bila premala da bi je pustila samu, majka je sela na tobogan i malenu stavila u svoje krilo. Kada su počele da se spuštaju, shvatila je da je devojčici jedna noga zapela, ali je već bilo prekasno jer je noga počela da joj puca. Tačno u trenutku kada se noga male Medou slomila, nastala je i fotografija koju je majka objavila kako bi upozorila sve roditelje, a mnogo je onih koji rade istu stvar

– Kada smo došli u hitnu pomoć, lekar mi je objasnio da je ovo uobičajena povreda. Nisam imala pojma, ali mnogo roditelja to radi. Mislim da bi na svakom igralištu trebalo da stoji biti znak upozorenja, ali kako ga nigde nisam videla (a bili smo na mnogo igrališta), delim ovu fotografiju svake godine u nadi da će bol koju je Medou osetila i krivica koju ja još uvek osećam, spasiti neke druge bebe i roditelje – napisala je ova majka na Fejsbuku i dodala: – Nemojte se nikada spuštati s detetom niz tobogan. Ne postoji siguran način za to.