‘Deca leta’ su naprasita, ali dobrodušna

„Deca leta“ veoma su emocionalna, mada često naprasite i impulsivne prirode. Skloniji su nervozi nego rođeni u drugim godišnjim dobima.


Najtoplije godišnje doba daje izuzetno specifične ljude. Rođeni u letnjim mesecima imaju najčešće promene raspoloženja, koje ne moraju da budu izazvane nekim konkretnim razlogom. Uz to, poseduju niz nespojivih osobina. „Deca leta“ veoma su emocionalna, mada često naprasite i impulsivne prirode. Skloniji su nervozi nego rođeni u drugim godišnjim dobima, a pripisuje im se i da su vrlo zaljubljive prirode. Ponosni su i odvažni, gotovo nikada ne odustaju od zadatog cilja, a na seksualnom polju izuzetno su aktivni.

Dobrodušni su, nesebični, talentovani i pouzdani prijatelji. Mnogi od njih priklanjaju se Bogu i crkvi. U sportu mogu dostići izuzetne visine, ali im nikako nije svojstveno da postanu dobri rukovodioci. Kao individualci napornim radom postižu velike uspehe na svakom polju, mada im najviše „leže“ umetnost i društvene nauke. Češće menjaju posao i skloniji su konfliktima.

Novo istraživanje sprovedeno na Kembridžu pokazalo je da su bebe rođene leti teže, ali su kao odrasle osobe visoke i generalno zdravije. To je zato što su trudnice u poslednjim mesecima trudnoće više izložene delovanju sunca i vitamina D, pa shodno tome rađaju zdraviju decu. Za devojčice rođene u ovom periodu karakteristično je da kasnije ulaze u pubertet.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Translate »